Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
XTERRA Open Water Swimming 5k, 2.5k 1k & super sprint 200m

Προκήρυξη Αγώνα

XTERRA Greece δεδομένης την ανάγκης μετάθεσης του καθιερωμένου τον Απρίλιο event λόγω εξακολούθησης των Υγειονομικών μέτρων, συνεννώνει το XTERRA Greece Off Road Triathlon & Aquathlon Championship, με τους κολυμβητικούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης XTERRA Open Water Swimming Challenge, να πραγματοποιηθούν μαζί στην πλάζ της Βουλιαγμένης, στις 15-17 Οκτωβρίου 2021. Οι αγώνες Τριάθλου και Aquathlon πρόκειται να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16. Οκτωβρίου, ενώ οι αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης την Κυριακή 17. Οκτωβρίου.

Η πλαζ της Βουλιαγμένης η οποία φιλοξενεί από το 2016 το XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship, είναι οργανωμένη και διαθέτει όλες οι σχετικές και απαραίτητες διευκολύνσεις, υποσχόμενη στους αθλητές όλων των ηλικιών, τη βέλτιστη εμπειρία.

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη συναίνεση γονέων - κηδεμόνων τους.

5k & 2.5k.

2.5k 5k O.W.S. Map

1k 

2

Πρόκειται για μια ξεχωρστή κολυμβητική εμπειρία που για 8ο έτος θα συναρπάσει τους κολυμβητές ανοικτής θαλάσσης. Οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων (1k, 2.5k και 5k) θα κινηθούν αρχικά κάθετα στην ακτή για 200 μέτρα και ακολούθως περνώντας από “πόρτα” δύο πορτοκαλί σημαδούρων, να κολυμπήσουν εξωτερικά και συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού μιας διάταξης σημαδούρων ολοκληρώνοντας έναν μικρό κύκλο για την απόσταση 1k, έναν μεγαλύτερο κύκλο για την απόσταση 2.5k και δύο μεγάλους κύκλους για την απόσταση 5k (περνώντας από τη στεριά ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο). Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην ακτή κάτω από την αψίδα..


- 200m (200 μέτρα) εκκίνησης σε κύματα των 20 μεικτών (φύλο και wetsuit/no wetsuit), ημιτελικούς ανδρών - γυναικών και μεικτό τελικό.

3

Εκκίνηση:

Η εκκίνηση πραγματοποιείται με τους 20 αθλητές κάθε σειράς σε ευθεία παραταγμένους παραλλήλως της ακτής, που ορίζεται από τις δύο πορτοκαλί σημαδούρες και το κουλουάρ που τις ενώνει τεντωμένο. Οι αθλητές κάθε σειράς θα σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο, με τον ώμο τους να ακουμπά στο κουλουάρ.

Τερματισμός:                                   

Κατόπιν της εκκίνησης θα κολυμπήσουν καθέτως προς την παραλία μέχρι να εξέλθουν της θαλάσσης και να περάσουν κάτω από την αψίδα.

Διαδρομή:                                         

Η διαδρομή είναι κάθετης κίνησης προς την ακτή, συνολικής απόστασης 200 μέτρων (εκκίνηση - τερματισμός).

Ώρα/Τρόπος Εκκίνησης:              

Η πρώτη εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί ακριβώς στη ανακοινωμένη ώρα. Οι σειρές των 20 ατόμων κάθε εκκίνησης προκριματικού, προκύπτουν από τυχαία (κλήρωση) ή αλφαβητική σειρά (απόφαση διοργανωτή). Κάθε επόμενη σειρά (20 άτομα) κατόπιν της εκκίνησης της προηγούμενης σειράς και μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή της προηγούμενης σειράς, εισέρχονται στο χώρο της εκκίνησης για να λάβουν θέση. Ο Αφέτης θα ενημερώσει για την έναρξη διαδικασίας εκκίνησης, ακολούθως θα ζητήσει από όλους να ακουμπήσουν τον ώμο στο κουλουάρ και όταν όλοι είναι στη σωστή θέση θα αναφέρει τη λέξη “Ready” και χωρίς άλλη προειδοποίηση, κατά την κρίση του (ώστε όλοι να ακουμπούν το κουλουάρ.. θα δώσει κατευθείαν εκκίνηση.

Χρονομέτρηση:                               

Κάθε αθλητής οφείλει πριν λάβει θέση στην περιοχή εκκίνησης να περάσει από τη βάρκα της χρονομέτρησης στην οποία θα δώσει όνομα και θα λάβει chip χρονομέτρησης με τον αριθμό του

Cut Off / χρονικός περιορισμός:

Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τους αθλητές και όλη η υποδομή ασφαλείας κατά την κολύμβηση θα είναι σε επιφυλακή μέχρι να τερματίσει και ο τελευταίος αθλητής.

Wetsuit:                                              

Το wetsuit (στολή κολύμβησης) επιτρέπεται, χωρίς να διαχωρίζει τους αθλητές. Ο κάθε αθλητής αποφασίζει μόνος του αν επιθυμεί να φορέσει ή όχι χωρίς να επηρεάζει αυτό τις βραβεύσεις. Το wetsuit συστήνεται από το διοργανωτή εντόνως αν η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κάτω των 18°C.

Λοιπός εξοπλισμός:                       

Βοηθήματα/εξοπλισμός κολύμβησης πέραν των: μαγιό, σκουφάκι (υποχρεωτικά της διοργάνωσης τουλάχιστον εξωτερικά), ατομικός πλωτήρας προαιρετικά (υποχρεωτικά της διοργάνωσης εφόσον παρέχεται, αλλιώς στην κρίση του αθλητή), γυαλάκια ή μάσκα (χωρίς αναπνευστήρα), ρολόι. Απαγορεύονται [π.χ. ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύονται: πέδιλα (Fins), βαρελάκια (pool buoy), χεράκια (paddles), καθοδήγηση κολύμβησης (destinator)]. Επίσης απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας ηχητικός εξοπλισμός. Βαζελίνη πρόκειται να δοθεί σε όσους αθλητές το ζητήσουν πριν την εκκίνηση.

Μοναδικός αριθμός αθλητή:     

Κάθε αθλητής έχει τον μοναδικό του αριθμό και αυτός παραλαμβάνεται μαζί με το chip χρονομέτρησης από τη βάρκα χρονομέτρησης στη θέση παραπλεύρως της εκκίνησης.

Φύλαξη εξοπλισμού:                    

Η διοργάνωση έχει προβλέψει και θα έχει τη δυνατότητα κάθε αθλητής να παραδώσει μία τσάντα με τα πράγματά του σε ειδική θέση φυλασσόμενη από εθελοντές, προς φύλαξη. Προϋπόθεση παραλαβής στη θέση αυτή για τη φύλαξη του εξοπλισμού του αθλητή είναι η τοποθέτηση σε εμφανές σημείο της τσάντας αυτής, του ειδικού αυτοκόλλητου με τον μοναδικό αριθμό αθλητή, που είχε μέσα το Athletes kit του αθλητή κατά την παραλαβή του. Επιδεικνύοντας το tattoo ή τη γραφή με μαρκαδόρο που έχει εφαρμόσει σε εμφανή θέση στο σώμα, το σκουφί ή το wetsuit του, θα μπορεί να παραλάβει ο ίδιος και μόνο την τσάντα του με την ολοκλήρωση του αγώνα του.

Συμμετοχή:                                        

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ανοικτή για αθλητές ηλικίας από 14 ετών!

Κατηγορίες βράβευσης:               

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού, εφόσον τερμάτισαν και παρέδωσαν το τσιπάκι χρονομέτρησης κατά το πέρασμά τους από την αψίδα τερματισμού.

Λεπτομέρειες διαδρομών υπάρχουν στους χάρτες που παρατίθενται ανωτέρω και στο site της διοργάνωσης, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες διαδρομών, τυχόν έκτακτων αλλαγών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στην Τεχνική Ενημέρωση (Race Brief) που θα πραγματοποιηθεί πριν τη διοργάνωσης, η παρακολούθηση της οποίας είναι υποχρεωτική.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες, θα λάβουν πλούσιο Athletes kit από τη γραμματεία. Οι ώρες λειτουργίας της γραμματείας θα ανακοινωθούν στο site της διοργάνωσης (πρόγραμμα) 10 ημέρες πριν τη διοργάνωση. Προϋπόθεση για την απόκτηση του Athletes kit είναι η έλευση του ιδίου του συμμετέχοντα στη γραμματεία να το παραλάβει. Προσοχή, δεν παραδίδονται Athletes kit σε τρίτους και οι συμμετέχοντες οφείλουν να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία.

Για τις εγγραφές διαφόρων επιπέδων μετά τις early bird καθώς και της τελευταίας στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι το Athletes kit που θα παραλάβουν, βάσει της ανακοινωμένης εμπορικής πολιτικής, είναι μειωμένο και δεν περιλαμβάνει πλήρες περιεχόμενο, δεδομένης της αδυναμίας του διοργανωτή να προβλέψει εγγραφές της τελευταίας στιγμής για τη διαθεσιμότητα υλικού. Δεν υπάρχει δέσμευση του διοργανωτή για παράδοση υλικού κατόπιν διεξαγωγής του αγώνα, περιλαμβανομένων εκείνων που είχαν εγγραφεί εγκύρως να συμμετάσχουν αλλά τελικά δεν στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για οποιονδήποτε λόγο.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής τους, υπεύθυνα δηλώνουν ότι με ευθύνη τους αγωνίζονται.  Η εγγραφή θεωρείτε έγκυρη και ο αθλητής μπορεί τελικά να λάβει μέρος στον αγώνα, μόνο εφόσον έχει κατατεθεί πιστοποιητικό ιατρού (καρδιολόγου - παθολόγου) ή δελτίο αθλητή σε σύλλογο της Ομοσπονδίας. Εφόσον είναι αθλητής συλλόγου, μπορεί να υποβάλει κάρτα υγείας επίσης, ενώ για τους απλούς αθλούμενους, αρκεί το πιστοποιητικό Ιατρού. Προσοχή, η ήδη καταβολή χρημάτων για την εγγραφή αθλητή, χωρίς το τεκμήριο υγείας, δεν αποτελεί έγκυρη εγγραφή και ο αθλητής δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του.

Με την υποβολή της αίτησης εγγραφής, ο κάθε αθλητής ή οι γονείς τους μέσω της συναίνεσης για τα παιδιά, δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει μελετήσει και ενημερωθεί πλήρως για τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις διεξαγωγής του αγώνα αυτού κι έχει υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Απαλλάσσει προκαταβολικά τους διοργανωτές από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με την υγεία του, τυχόν ατύχημα ή ακόμη και θανάτου του.

  • Μπορείτε να κατεβάσετε υπόδειγμα ιατρικής βεβαίωσηςσυμμετοχής αγώνων εδώ
  • Μπορείτε να κατεβάσετε υπόδειγμα συναίνεσης γονέωνγια τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 18 ετών εδώ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πριν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. * Μόνο για την κατηγορία 60+ θα επιτραπεί η χρήση μάσκας και αναπνευστήρα. Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης αθλητή ή δελτίου αθλητή.

Οι ηλικιακές κατηγορίες  στις οποίες ανήκουν οι αθλητές, υπολογίζονται βάσει του έτους γέννησης και όχι βάσει της ημερομηνίας γέννησης. Συνεπώς, η αλλαγή ηλικιακής κατηγορίας συμβαίνει για όλους στην αλλαγή του χρόνου και καθ’ όλη τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, οι αθλητές αγωνίζονται στην ίδια ηλικιακή κατηγορία. Ενστάσεις που αφορούν σε αυτή την παράμετρο, δεν θα γίνονται δεκτές

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
H Εκκίνηση θα δοθεί μέσα από την άμμο στην παραλία για τις μεγάλες αποστάσεις (1k, 2.5k & 5k) και στο νερό (water start) για την απόσταση των 200m. Οι αποστάσεις των 1k, 2.5k & 5k πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε περιστροφική διάταξη ορισμένη από σημαδούρες βάσει των ανωτέρω σχεδίων. Στο τέλος της κάθε διαδρομής, οι αθλητές θα πρέπει να βγουν από την θάλασσα και να τρέξουν μία μικρή απόσταση 15μ περίπου στην παραλία για να τερματίσουν στην παραλία έξω από το νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις της ημέρας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τοποθετήσουν το chip χρονομέτρησης στο πόδι, στον δεξιό ή αριστερό αστράγαλο και οφείλουν να το επιστρέψουν αφού ολοκληρώσουν τον αγώνα τους. Το chip, δεν θα πρέπει να καλυφθεί από το wetsuit αν ο αθλητής φορά.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πριν τον αγώνα.

Άλλες Χρήσιμες Πληροφορίες 

Άφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο της οργανωμένης Πλαζ τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν από την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι. Η Γραμματεία θα κλείσει τηρώντας αυστηρά το ανακοινωμένο πρόγραμμα και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες και χώροι αποδυτηρίων για τους αθλητές για χρήση πριν και μετά τους αγώνες.

Φύλαξη εξοπλισμού αθλητών: Θα υπάρξει ειδικός χώρος φυλασσόμενος από εθελοντές, που οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν την τσάντα τους (1/ αθλητή), έχοντας τοποθετήσει πάνω το ειδικό νούμερο που θα τους δοθεί μαζί με το πακέτο αθλητή.

Απονομές:

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αποστάσεων θα ακολουθήσουν οι απονομές όλων των κατηγοριών καθώς και της γενικής κατάταξης, σε άντρες και γυναίκες. Οι κατηγορίες θα είναι ανά φύλο ενώ η βράβευση -για εξοικονόμηση χρόνου- θα πραγματοποιηθεί μαζί σε άνδρες - γυναίκες ανά κατηγορία.

Για τις αποστάσεις των 5k και 2,5k, η πρώτη κατηγορία ξεκινάει για τους αθλητές μέχρι τα 19 έτη και συνεχίζουν ανά δεκαετία, με τελευταία κατηγορία εκείνη των 60+ (δηλ: εως 19 | 20-29 | 30-39 | 40-49 | 50-59 | 60+). Στην κατηγορία των Wetsuits θα βραβευτούν οι πρώτοι 3 άνδρες και οι πρώτες 3 γυναίκες της Γενικής Κτάταξης ανεξαρτήτως ηλικιών καθώς και οι πρώτοι και πρώτες 3 των ηλικιακών κατηγοριών μέχρι 29 ετών και 30+ ετών.

Για την απόσταση του 1k θα βραβευτούν οι πρώτοι 3 άνδρες και οι πρώτες 3 γυναίκες της Γενικής Κατάταξης καθώς και οι πρώτοι 3 άνδρες και 3 γυναίκες των ηλικιακών κατηγοριών μέχρι 29 ετών και 30+ ετών. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αθλητές της απόστασης αυτής με wetsuit, οι οποίοι θα βραβευτούν ξεχωριστά.

Για την περίπτωση των 200m, οι βραβεύσεις θα αφορούν στους πρώτους 3 άνδρες και στις πρώτες 3 γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και του αν φορούν ή όχι wetsuit. Για την ανάδειξη των 10 ανδρών και 10 γυναικών του τελικού (σε μία μεικτή σειρά θα πραγματοποιηθεί ο τελικός), θα προηγηθούν δύο ημιτελικοί: ανδρών και γυναικών με τους 20 γρηγορότερους κάθε φύλου. Επίσης πρόκειται να βραβευτούν ο μικρότερος και μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής της διοργάνωσης.

 

Τελετή Απονομών

Η διαδικασία τελετής απονομών, γίνεται στοχευμένα μετά το τέλος των αγώνων για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση των ατομικών ή ομαδικών προσπαθειών, να τιμήσουμε όλους όσοι ξεχώρισαν και για να πάρουμε δύναμη & ενέργεια για τον επόμενό μας άθλο.

Η σπουδαιότητα της τελετής απονομών έγκειται στην επιβράβευση που αξίζει η προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των αθλητών, στην αναγνώριση όσων πρώτευσαν αλλά και στην ενθάρρυνση όλων των υπολοίπων. Οφείλουμε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στους συναθλητές μας, να είμαστε παρόντες και μαζί να γιορτάσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη διάκριση.

Η προτροπή μας είναι.. με τον ίδιο ζήλο με τον οποίο προσερχόμαστε στον αγώνα, να παραμένουμε και μετά τη λήξη του, για την απόδοση των επάθλων στους αθλητές που διακρίθηκαν. Παράλληλα, δώρα των χορηγών που προβλέπονται για νικητές ή τυχερούς της εκάστοτε διοργάνωσης, αποδίδονται κατά την τελετή αυτή.

Οι τελετές αυτές είναι σχεδιασμένες με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για το σκοπό αυτό και μόνον εκεί αποδίδονται τα έπαθλα και τα δώρα. Η TRIMORE - XTERRA Greece - ISOMAN Hellas δεν έχει καμία υποχρέωση πέραν της τελετής αυτής, την απόδοση επάθλων και δώρων. Ειδικότερα για τα δώρα, τα οποία οφείλουν να αποδίδονται στην τελετή απονομών (υποχρέωση έναντι χορηγών), είναι δυνατόν να αποδίδονται σε επιλαχόντες

Προσοχή: Διαβάστε προσεχτικά την Εμπορική Πολιτική καθώς και τι περιλαμβάνει το πακέτο συμμετοχής του αθλητή, ανάλογα με την ημερομηνία εγγραφής του

XTERRA Greece Championship

 

Στρατηγικοί Συνεργάτες

ETEM LOGO BLUE   elval colour

   

Μεγάλοι Χορηγοί

logo theoni 2017 1 page 001   FordOval Blue RGB v1      

Αιγίδες - Εγκρίσεις

logo eot      logo eomop   logo koe

Θεματικοί Χορηγοί

274b     logo MINETTA 1        logo COCO MAT bike 1    Princeoliver new logo    logo maurten       thule logo      STC img logoelleerre Polar logo with tagline RGB   storg full     anek lines logo www  blue star logo www newcolor out  1511265569.166 3 o   logo microsport  Blackmile black 1200x250cropped Logo 170x177 1 2vittoria transaprent

 


Αθλητικός Χορηγός 

Turbo 1

Χορηγοί Επικοινωνίας

cosmote tv   logo sporfm   logo iRun  logo runnfun 1  logo cycle365  βραδυνή ACTION24 new logob    ULRfFRm  logo love surfing BESTNEWS 1


Media Partner

logo innews

Αρωγοί - Υποστηρικτές

logo marathon bikes   logo ostracon recovery solutions         ΣΗΜΑ ΤΕΛΙΚΟ ΕΔΝΥ 002logo Lalizas  logo imation  logo onezipper  ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ logo omilos iatrikou athinon   ZAHOS GRILL         logo island tribe        87498668 187423886005216 7452454770427559936 nlogo Maria Maganari         eval logo   MUD NOMADS ATV transparent bgr    αρωγός polaris logo1      KORONAKIS o.k ConvertedPOUMAKERS    νοκβ

   

 Υποστηρικτές Φιλοξενίας

logo vouliagmeni suites     seaview logo GoGR 002        ATHENS RIVIERA LOGO GOLD   minavra hotel logo      logo gold 1     apolloniaamarilia

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ XTERRA

diorganosi trimore 1 dimos vouliagmenis