25 Απριλίου, 2021
XTERRA Open Water Swimming 1k & super sprint 200m

Προκήρυξη Αγώνα

H XTERRA Greece, επιχειρώντας να διευρύνει τους κολυμβητικούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης καθώς και την δεξαμενή αθλητών που ασχολούνται με το σπορ, στο XTERRA Greece Championship το οποίο (Triathlon - Aquathlon) θα πραγματοποιηθεί Σάββατο, εντάσσει την Κυριακή αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης 1k και super sprint 200m!

Η πλαζ της Βουλιαγμένης η οποία φιλοξενεί από το 2016 το XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship, είναι οργανωμένη και όλες οι σχετικές και απαραίτητες διευκολύνσεις, υποσχόμενη στους κολυμβητές όλων των ηλικιών, τη βέλτιστη εμπειρία.

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη συναίνεση γονέων - κηδεμόνων τους.

1k 

πρόκειται για μια ξεχωρστή κολυμβητική εμπειρία που για 8ο έτος θα συναρπάσει τους κολυμβητές ανοικτής θαλάσσης. Πρόκειται να κινηθούν αρχικά κάθετα στην ακτή για 200 μέτρα και ακολούθως περνώντας από “πόρτα” δύο πορτοκαλί σημαδούρων, να κολυμπήσουν εξωτερικά και συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού μιας διάταξης σημαδούρων ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 1k. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην ακτή κάτω από την αψίδα.


- 200m (200 μέτρα) εκκίνησης σε κύματα των 20 μεικτών (φύλο και wetsuit/no wetsuit), ημιτελικούς ανδρών - γυναικών και μεικτό τελικό.


1k

2

200m

3

Με την υποβολή της αίτησης εγγραφής, ο κάθε αθλητής ή οι γονείς τους μέσω της συναίνεσης για τα παιδιά, δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει μελετήσει και ενημερωθεί πλήρως για τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις διεξαγωγής του αγώνα αυτού κι έχει υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Απαλλάσσει προκαταβολικά τους διοργανωτές από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με την υγεία του, τυχόν ατύχημα ή ακόμη και θανάτου του.

  • Μπορείτε να κατεβάσετε υπόδειγμα ιατρικής βεβαίωσηςσυμμετοχής αγώνων εδώ
  • Μπορείτε να κατεβάσετε υπόδειγμα συναίνεσης γονέωνγια τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 18 ετών εδώ

Εκκίνηση 1k: Κυριακή 25 Απριλίου 2021, ώρα 11:15
Εκκινήσεις 200m: Κυριακή 25 Απριλίου 2021, ώρα 12:15

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πριν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. * Μόνο για την κατηγορία 60+ θα επιτραπεί η χρήση μάσκας και αναπνευστήρα. Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης αθλητή ή δελτίου αθλητή.

Οι ηλικιακές κατηγορίες  στις οποίες ανήκουν οι αθλητές, υπολογίζονται βάσει του έτους γέννησης και όχι βάσει της ημερομηνίας γέννησης. Συνεπώς, η αλλαγή ηλικιακής κατηγορίας συμβαίνει για όλους στην αλλαγή του χρόνου και καθ’ όλη τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, οι αθλητές αγωνίζονται στην ίδια ηλικιακή κατηγορία. Ενστάσεις που αφορούν σε αυτή την παράμετρο, δεν θα γίνονται δεκτές

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
H Εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό (water start) για όλες τις αποστάσεις. Οι αποστάσεις των 1k πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε περιστροφική διάταξη ορισμένη από σημαδούρες. Στο τέλος της κάθε διαδρομής, οι αθλητές θα πρέπει να βγουν από την θάλασσα και να τρέξουν μία μικρή απόσταση 15μ περίπου στην παραλία για να τερματίσουν στην παραλία έξω από το νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις της ημέρας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τοποθετήσουν το chip χρονομέτρησης στο πόδι, στον δεξιό ή αριστερό αστράγαλο και οφείλουν να το επιστρέψουν αφού ολοκληρώσουν τον αγώνα τους. Το chip, δεν θα πρέπει να καλυφθεί από το wetsuit αν ο αθλητής φορά.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πριν τον αγώνα.

Άλλες Χρήσιμες Πληροφορίες
Άφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο της οργανωμένης Πλαζ τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν από την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι. Η Γραμματεία θα κλείσει στις 10:00 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες και χώροι αποδυτηρίων για τους αθλητές για χρήση πριν και μετά τους αγώνες.

Φύλαξη εξοπλισμού αθλητών: Θα υπάρξει ειδικός χώρος φυλασσόμενος από εθελοντές, που οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν την τσάντα τους (1/ αθλητή), έχοντας τοποθετήσει πάνω το ειδικό νούμερο που θα τους δοθεί μαζί με το πακέτο αθλητή.

Απονομές: Μετά την ολοκλήρωση όλων των αποστάσεων θα ακολουθήσουν οι απονομές όλων των κατηγοριών καθώς και της γενικής κατάταξης, σε άντρες και γυναίκες. Οι κατηγορίες θα είναι ανά φύλο.

Για την απόσταση του 1k Θα βραβευθούν οι πρώτοι 3 άνδρες και πρώτες 3 γυναίκες της Γενικής Κατάταξης, καθώς και οι 3 πρώτοι και 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών: μέχρι 29 έτων & 30+ ετών. Αυτό θα ισχύσει και για τους αθλητές με wetsuit που θα βραβευθούν ξεχωριστά.

Για την περίπτωση των 200m, οι βραβεύσεις θα αφορούν στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας και του αν φορούν wetsuit. Για την ανάδειξη των 10 ανδρών και των 10 γυναικών του τελικού (σε μία μεικτή σειρά θα πραγματοποιηθεί ο τελικός), θα προηγηθούν δύο ημιτελικοί: ανδρών και γυναικών με τους 20 γρηγορότερους χρόνους κάθε φίλου.

 

Τελετή Απονομών

Η διαδικασία τελετής απονομών, γίνεται στοχευμένα μετά το τέλος των αγώνων για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση των ατομικών ή ομαδικών προσπαθειών, να τιμήσουμε όλους όσοι ξεχώρισαν και για να πάρουμε δύναμη & ενέργεια για τον επόμενό μας άθλο.

Η σπουδαιότητα της τελετής απονομών έγκειται στην επιβράβευση που αξίζει η προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των αθλητών, στην αναγνώριση όσων πρώτευσαν αλλά και στην ενθάρρυνση όλων των υπολοίπων. Οφείλουμε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στους συναθλητές μας, να είμαστε παρόντες και μαζί να γιορτάσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη διάκριση.

Η προτροπή μας είναι.. με τον ίδιο ζήλο με τον οποίο προσερχόμαστε στον αγώνα, να παραμένουμε και μετά τη λήξη του, για την απόδοση των επάθλων στους αθλητές που διακρίθηκαν. Παράλληλα, δώρα των χορηγών που προβλέπονται για νικητές ή τυχερούς της εκάστοτε διοργάνωσης, αποδίδονται κατά την τελετή αυτή.

Οι τελετές αυτές είναι σχεδιασμένες με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για το σκοπό αυτό και μόνον εκεί αποδίδονται τα έπαθλα και τα δώρα. Η TRIMORE - XTERRA Greece - ISOMAN Hellas δεν έχει καμία υποχρέωση πέραν της τελετής αυτής, την απόδοση επάθλων και δώρων. Ειδικότερα για τα δώρα, τα οποία οφείλουν να αποδίδονται στην τελετή απονομών (υποχρέωση έναντι χορηγών), είναι δυνατόν να αποδίδονται σε επιλαχόντες

Προσοχή: Διαβάστε προσεχτικά την Εμπορική Πολιτική καθώς και τι περιλαμβάνει το πακέτο συμμετοχής του αθλητή, ανάλογα με την ημερομηνία εγγραφής του

XTERRA Greece Championship

 

Στρατηγικός Συνεργάτης

ETEM LOGO BLUE

   

Μεγάλοι Χορηγοί

 logo theoni 2017 1 page 001

Αιγίδες - Εγκρίσεις

logo eot      logo eomop   logo koe

Θεματικοί Χορηγοί

274b     logo MINETTA 1        logo COCO MAT bike 1  logo maurten       thule logo      elleerre

anek lines logo www  blue star logo www newcolor out  1511265569.166 3 o logo microsport  Blackmile black 1200x250

 

 LOGO PRINCE OLIVER


Αθλητικός Χορηγός 

Turbo 1

Χορηγοί Επικοινωνίας

cosmote tv   logo sporfm   logo iRun  logo runnfun 1  logo cycle365  βραδυνή ACTION24 new logob    ULRfFRm  logo love surfing BESTNEWS 1


Media Partner

logo innews

Αρωγοί - Υποστηρικτές

logo marathon bikes   logo ostracon recovery solutions         logo Lalizas  logo imation  logo onezipper  ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ logo omilos iatrikou athinon    logo island tribe     87498668 187423886005216 7452454770427559936 nlogo Maria Maganari       TRUE BITES LOGO  eval logo   MUD NOMADS ATV transparent bgrlogo tzoumpas chess lab  POUMAKERS    thumb prod 1559318111 284x200 1559318166 0 αρωγός polaris logo1  80302461 2613556015418658 5002085536177848320 n

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ XTERRA

diorganosi trimore 1 dimos vouliagmenis