faq

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις | Frequently Asked Questions (FAQs)

 

1. Αναφέρονται στη σελίδα σας κάποιοι χρόνοι (μικρότερος - μεγαλύτερος) για κάθε σειρά. Είναι αυτοί όρια; Υπάρχει μέγιστος χρόνος μετά τον οποίο θα διακοπεί η προσπάθειά μου;

Κανένα χρονικό όριο δεν υπάρχει για να διακοπεί μια προσπάθεια, ούτε γενικά σε όλη την προσπάθεια, ούτε ανά σπορ. Οι χρόνοι που αναφέρονται είναι ενδεικτικοί και απλή εκτίμηση γα να βοηθήσει στο σχεδιασμό του event μας.

2. Η εκκίνηση του αγώνα απαιτείται να γίνει με βουτιά από τον βατήρα; Απαιτείται η τούμπα στα 25άρια;

Ο βατήρας εκκίνησης είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος αθλητής να ξεκινήσει την προσπάθειά του. Μπορεί επίσης να σταθεί και να κάνει βουτιά δίπλα από τον βατήρα στο επίπεδο του νερού της πισίνας ή ακόμη και να ξεκινήσει από μέσα σπρώχνοντας τον τοίχο με το σήμα της εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ένας εθελοντής - κριτής δίπλα σε κάθε αθλητή για να τον βοηθήσει να κάνει σωστά την προσπάθειά του. Για το γύρισμα στα 25άρια, ο κάθε αθλητής επιλέγει τον τρόπο που θα στρίψει, είτε με τούμπα είτε απλά πιάνοντας και γυρίζοντας. Αρκεί απλά να ακουμπά στον τοίχο.

3. Το τρέξιμο θα γίνει σε διάδρομο τρεξίματος, στο στάδιο ή έχω επιλογή να διαλέξω;

Το τρέξιμο τη φορά αυτή θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο που βρίσκεται παραπλεύρως του κολυμβητηρίου. Οι αθλητές, ολοκληρώνοντας το ποδήλατο στο μηχάνημα, θα τρέξουν από ειδικό διάδρομο μέχρι το στάδιο, στο οποίο θα κάνουν 3 γύρους. Ακολούθως θα επιστρέψουν στο ποδήλατό τους στη διαδρομή τους. Σε όλη την προσπάθεια ο εθελοντής - κριτής τους θα παρακολουθεί από κοντά και θα μετρά τους κύκλους στο στάδιο.

4. Είναι απαραίτητο να φοράω Trisuit σε όλη την προσπάθειά μου; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωσή μου σχετικά με το τί θα φοράω;

Ο αθλητής μπορεί να φοράει trisuit το οποίο τον εξυπηρετεί με τα μαξιλαράκια και στο ποδήλατο (συνίσταται), αλλά μπορεί και να φοράει τοι μαγιό του σε όλη την προσπάθεια ή να αφαιρεί το trisuit κατά το κολύμπι. Δεν επιτρέπεται μόνο το wetsuit. Υποχρεωτικό είναι να σκουπιστεί καλά με την προσωπική του πετσέτα (την οποία πρέπει ο ίδιος να φέρει) πριν ανέβει στο ποδήλατο.

5. Είναι υποχρεωτικό να φοράω παπούτσι spd στο ποδήλατο;

Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό. Υποχρεωτικό είναι να φοράει ο αθλητής παπούτσια στο ποδήλατο και στο τρέξιμο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει spd και να αλλάξει για το τρέξιμο ή να χρησιμοποιήσει τα παπούτσια του τρεξίματος και για το ποδήλατο.

6. Πόση ώρα πρέπει να έρθω πριν και πως μπορώ να κάνω ζέσταμα πριν στο νερό;

Ο αθλητής πρέπει να έρθει κατ’ ελάχιστον μία ώρα (60 λεπτά) πριν την ώρα εκκίνησής του, να δηλώσει στην γραμματεία την άφιξή του και να λάβει το τσαντάκι του. Ζέσταμα στην πισίνα μπορεί να κάνει σε ακριανή διαδρομή που θα του υποδειχθεί από τους διοργανωτές 20 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης της σειράς του

7. Πως θα ενημερωθώ αν προκρίθηκα για τον τελικό;

Στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook θα υπάρχει ζωντανός και επίκαιρος κατάλογος των 10 γρηγορότερων γυναικών και ανδρών ανά πάσα στιγμή.

8. Αν κάποιος αθλητής δεν έρθει, υπάρχει περίπτωση να κληθώ να ξεκινήσω νωρίτερα από τη σειρά μου για να καλύψω τη θέση εκείνου;

Εφόσον είναι υποχρεωτικό να είναι όλοι οι αθλητές μία ώρα νωρίτερα στη γραμματεία, μπορεί σε περίπτωση απουσίας κάποιου αθλητή, να σας ζητηθεί να αγωνιστείτε νωρίτερα. Η συμμετοχή σας αυτή εξαρτάται από το αν το επιθυμείτε ή όχι. Δεν είναι υποχρεωτικό.

9. Μπορούν να έρθουν μαζί μου άτομα της οικογενείας ή παρέας μου;

Ασφαλώς μπορούν, υπάρχει μια υπέροχη και μεγάλη κερκίδα, στην οποία μπορούν να παρακολουθήσουν σχεδόν όλη την προσπάθειά σας (μόνο το τρέξιμο βρίσκεται εκτός του κλειστού αυτού χώρου. Η εκτίμηση είναι ότι θα το απολαύσουν και ενδεχομένως στο μέλλον να το δοκιμάσουν.

10. Δεν χρειάζεται εγώ να φέρω τοι δικό μου ποδήλατο;

Όχι, η ποδηλασία γίνεται σε μηχάνημα ποδηλάτου spinning το οποίο φροντίζει η διοργάνωση. Ο υποχρεωτικός εξοπλισμός αναφέρεται στο website της διοργάνωσης αλλά χωράει όλος σε μια μικρή τσάντα!

 11. Μπορώ να γραφτώ τελευταία στιγμή εκεί στο κολυμβητήριο;

Στην περίπτωση που υπάρχουν αθλητές που έχουν δηλώσει ότι δεν θα έρθουν ή υπάρχουν κενές θέσεις, μπορείτε. Λάβετε υπόψη όμως ότι το κόστος συμμετοχής είναι μεγαλύτερο, κάτι που αναφέρεται στο website.