0.5k O.W.S.
ows rethymno diadr 1

2.5 & 5 k O.W.S.
ows rethymno diadr 2

Εκκίνηση & Τερματισμός: Παραλία αγάλματος δύο δελφινιών.
Διαδρομή: κολύμβηση μίας περιστροφής συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, σε πολυγωνικής διάταξης διαδρομή ορισμένη από σημαδούρες, εμπρός από την παραλία του αγάλματος των δύο δελφινιών, παραπλεύρως του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι Ρεθύμνου για την απόσταση των 500 μέτρων, μίας περιστροφής συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, σε πολυγωνικής διάταξης διαδρομή ορισμένη από σημαδούρες, εμπρός από την παραλία του αγάλματος των δύο δελφινιών, παραπλεύρως του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι Ρεθύμνου για την απόσταση των 2,5k και δύο περιστροφών συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, σε πολυγωνικής διάταξης διαδρομή ορισμένη από σημαδούρες, εμπρός από την παραλία του αγάλματος των δύο δελφινιών, παραπλεύρως του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι Ρεθύμνου για την απόσταση των 5k με έξοδο από το νερό στο ενδιάμεσο και τρέξιμο 10 μέτρων στην άμμο. Ο τερματισμός σε όλες τις αποστάσεις θα πραγματοποιηθεί με τρέξιμο στην άμμο και πέρασμα κάτω από αψίδα τερματισμού.

Ώρα εκκίνησης: 11.00 π.μ. για την απόσταση των 0.5k, στις 11:05 η απόσταση των 2.5k, και 11:06 τα 5k

Θα υπάρχει υδροδοσία για την ενυδάτωση των κολυμβητών της απόστασης των 5k κατά την ολοκλήρωση της πρώτης περιστροφής στην άμμο.
Χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των αθλητών (Cut Off) δεν θα υπάρχει.

Wetsuit θα επιτραπεί εφόσον η θερμοκρασία δεν υπερβεί τους 24,9° C. Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί την προηγούμενη του αγώνα στην Τεχνική Ενημέρωση αθλητών που είναι υποχρεωτική.

Για λεπτομέρειες διαδρομών, δείτε τους χάρτες, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες διαδρομών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στο Race brief που θα πραγματοποιηθεί πριν τη διοργάνωση και είναι υποχρεωτική η παρακολούθησή του.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στους Αγώνες θα λάβουν πλούσιο Athletes kit από τη γραμματεία. Οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας θα ανακοινωθούν στο site της διοργάνωσης (πρόγραμμα) 10 ημέρες πριν τη διοργάνωση. Προϋπόθεση για την απόκτηση του Athletes kit είναι η έλευση του ίδιου του συμμετέχοντα στη γραμματεία να το παραλάβει.

Για τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι το Athletes kit που θα παραλάβουν ενδέχεται να μην περιλαμβάνει πλήρες περιεχόμενο, δεδομένης της αδυναμίας του διοργανωτή να προβλέψει εγγραφές της τελευταίας στιγμής. Δεν υπάρχει υποχρέωση του διοργανωτή για παράδοση υλικού κατόπιν διεξαγωγής του αγώνα.

Οι αθλητές που θα εγγραφούν και δεν θα προσέλθουν στην αφετηρία, δεν δικαιούνται να λάβουν το Athletes kit κατόπιν του αγώνα, δεδομένου ότι αφορά σε αθλητές που στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης.

Kids Open Water Swimming 100 & 200m

  • Κατηγορία Α: έτος γέννησης 2008-2010
    (100μ κολύμβησης)
  • Κατηγορία Β: έτος γέννησης 2005-2007
    (200μ κολύμβησης)

Εκκίνηση & Τερματισμός: Παραλία αγάλματος δύο δελφινιών
Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των παιδιών (Cut Off) δεν θα υπάρχει. Εξηγήσεις, λεπτομέρειες διαδρομών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στο Race brief που θα πραγματοποιηθεί πριν τον αγώνα.

Η εγγραφή των παιδιών θα είναι δωρεάν μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2020. Με το πέρας αυτής της ημερομηνίας η εγγραφή θα έχει το κόστος που αναγράφεται στην πολιτική εγγραφών. Στόχος της διοργάνωσης είναι η δωρεάν εγγραφή όλων των παιδιών εγκαίρως ώστε να προβλέψει και να χαρίσει σ’ εκείνα πλήρες πακέτο συμμετοχής για τη μέγιστη εμπειρία και ανάμνηση.

 

Κατηγορίες Βράβευσης παιδιών:

- Α’: έτος Γέννησης 2008 - 2010 (3 μεγάλες τάξεις Δημοτικού Σχολείου)           Αγόρια - Κορίτσια

- Β’: έτος γέννησης 2005 - 2007 (Γυμνάσιο)                                                      Αγόρια – Κορίτσια

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν τον εξής εξοπλισμό: μαγιό, γυαλάκια και το σκουφάκι που περιέχει το kids kit. Το πακέτο συμμετοχής τους «Kids Kit» το παραλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση, από τη γραμματεία, σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας της, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα. Για τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι το Kids Kit που θα λάβουν ενδέχεται να μην περιλαμβάνει πλήρες περιεχόμενο, δεδομένης της αδυναμίας του διοργανωτή να προβλέψει εγγραφές της τελευταίας στιγμής.

 

Βοήθεια στη θάλασσα

Η ομάδα παροχής βοήθειας στη θάλασσα, αποτελείται από Ναυαγοσώστες πτυχιούχους ή αδειούχους ασκήσεως επαγγέλματος, τα πτυχία/άδειες των οποίων σε αντίγραφο έχει στην κατοχή του ο Race Director.

Η ομάδα πεδίου κάθε αγώνα, διοικείται (λαμβάνει - εκτελεί εντολές και αναφέρει) από επικεφαλής άτομο που επίσης βρίσκεται στο πεδίο και επιβλέπει. Ο επικεφαλής επιβαίνει σε σκάφος και κινείται διαρκώς στο πεδίο επιβλέποντας και επιβεβαιώνοντας την ομαλότητα διεξαγωγής του αγώνα και συντονίζοντας την ομάδα του.

Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπινες μονάδες που αντιστοιχούν μία σε κάθε 25 κολυμβητές. Είναι δυνατόν να επεκταθεί ο αριθμός των κολυμβητών ανά ανθρώπινη μονάδα βοήθειας στη θάλασσα, αν ο αγώνας διεξάγεται σε τριγωνική ή πολυγωνική διάταξη και η απόσταση ελέγχου της κάθε μίας μονάδας δεν ξεπερνά τα 120 μέτρα εκατέρωθεν της βασικής του θέσης.

Η ομάδα οφείλει να έχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης καταστρωμένο, περιλαμβανομένης παροχής οξυγόνου και εφαρμογής απινειδωτή, ενώ το ασθενοφόρο όχημα της διοργάνωσης βρίσκεται σε σημείο με ικανή πρόσβαση από θαλάσσης. Η ομάδα οφείλει να διαθέτει πλωτό φορείο ή SUP ή ειδικό Jet Ski ικανό να μεταφέρει περιστατικό.

Η ομάδα θα πρέπει να έχει ελέγξει το σχέδιο διαχείρισης στη θέση του αγώνα και να έχει επιβεβαιώσει την αρτιότητα, την πληρότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής του στις συνθήκες αυτού (θέσεις, καιρικές συνθήκες, άλλες παραμέτρους κλπ).

Ανά πάσα στιγμή υπάρχει δυνατότητα προφορικής επικοινωνίας του επικεφαλής με τις ανθρώπινες μονάδες και απομακρυσμένης επικοινωνίας (ασύρματος η κινητό τηλέφωνο) με τον Race Director και το Ασθενοφόρο όχημα.

Εξωτερικά του νοητού διαδρόμου κίνησης των αθλητών, βρίσκονται και κινούνται φουσκωτά σκάφη φέροντα πλέον του χειριστή τους, έναν ή δύο από την ομάδα βοήθειας στη θάλασσα ανά σκάφος. Τα σκάφη αυτά κατ’ ελάχιστον είναι 3 και κινούνται παραλλήλως του νοητού διαδρόμου κολύμβησης των αθλητών, σε ικανή απόσταση από εκείνους, ώστε να μην ενοχλούν την πορεία τους και να μην είναι δυνατή η προσέγγιση αθλητών σε αυτά αν δεν παραστεί ανάγκη. Τα σκάφη αυτά δε θα προσεγγίσουν αθλητή σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων (και έξω από τον νοητό διάδρομο κίνησης των αθλητών) σε καμία περίπτωση, ενώ στην περίπτωση ανάγκης, η επιβαίνουσα ανθρώπινη μονάδα βοήθειας θα εισέλθει στο νερό για να προσεγγίσει κολυμπώντας εκείνον που θα ζητήσει βοήθεια ή θα γίνει αντιληπτή η ανάγκη επέμβασης, πάντα σε συνεννόηση με τις εσωτερικές μονάδες άμεσης επέμβασης.

Εσωτερικά του νοητού διαδρόμου κίνησης των αθλητών, βρίσκονται οι ανθρώπινες μονάδες άμεσης επέμβασης. Αυτές οι ανθρώπινες μονάδες επιβαίνουν σε ατομικό SUP, ή Canoe, ή Kayak, ή Jet Ski ειδικό για τη μεταφορά περιστατικού. Οι εσωτερικές ανθρώπινες μονάδες, κινούνται παράλληλα στο νοητό διάδρομο κίνησης των αθλητών, εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τις σημαδούρες που ορίζουν το αγωνιστικό τερέν. Προτεραιότητα επέμβασης σε τυχόν περιστατικό, έχει πάντα η εσωτερική ανθρώπινη μονάδα που είναι πιο κοντά στους κολυμβητές και είναι δυνατόν να προσεγγίσει ακίνδυνα.

TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN

Organization / Co - Organization

                                  trimore dimos  perifereia

 

Strategic Partners

    ετεμelval

 

Golden Sponsors

                                                                                      

                                                   θεόνη νέο λογότυπο     eot golden sponsor     ford velmar  terna

Athletic Sponsors

 
  TURBO on  COROS

 

Auspices - Approvals 


                                                                    εοτ νέο λογότυπο  triathlon hellas   ΚΟΕ eop aigida

With the support of

 rethelonto

 

 Bronze Sponsors

 ANEK BLUE STAR minetta new  MICROSPORTblackmile maurtenomnicraft bella frutta orserro  blue hunter γευσήνους  Loguers poofmakers  ελληνική μεταφορική

 

   

Media Sponsors
cosmote new   sporfm   irun  runfun  CYCLE365  action24  outdoor citykidsguide  bestnews Momad team studio rethymno newshub kritiki goodnet daynight athlitiko 

 

                           

Media & Strategic Communication Partners

innews swimbikerun  live coverageSupporters

marathonbikes   epilektoi imation  check a bike   koronakis PROTYPO  ελληνικός ερυθρός σταυρός physioforyousynpolis dousmanis nor  popeye suzuki atlas σδυρ  yoga αναρρίχηση 8cto tomy  motodromio  fireworks

  

Hospitality / Food & Drink Sponsors

kyma suites kriti beach hotel  steris hotel  grace hotel pearlhotels elina hotel

rentals  QUEENS κοκκινος lafarina juicy burger