Βγάζουμε το μαύρο από το βυθό, μην ενοχλεί το γαλάζιο μας!

Μια πρωτοβουλία της XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events 

           
Με αισιοδοξία και διάθεση να ενθουσιάσει η XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events αναλαμβάνει την φιλόδοξη πρωτοβουλία να σχεδιάσει και να εκτελέσει σε δύο φάσεις, μια όμορφη, δυναμική και ταυτόχρονα χρήσιμη περιβαλλοντική δράση κοινωνικής υπευθυνότητος, καλώντας τους κολυμβητές Open Water να αναλάβουν δράση, να “ελευθερώσουν” το γαλάζιο τους, που τόσο αγαπούν. Βασικός στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κόσμου.  

Το 4th TRIMORE SwimRun Hydra, το πρώτο και μοναδικό SwimRun που πραγματοποιείται στη χώρα μας, φιλοξενήθηκε στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς τερέν της γραφικής Ύδρας, στις 25-27 Νοεμβρίου και χαράχτηκε ανεξίτηλο στη μνήμη των Ελλήνων και ξένων αθλητών που έλαβαν μέρος.

Πάνω από 25.000.000 τόνοι ελαστικών αυτοκινήτων απορρίπτονται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι  πετούν ανεξέλεγκτα ελαστικά κάποια από τα οποία καταλήγουν και στις θάλασσες, με αποτέλεσμα τη ρύπανση των υδάτων. Όσο πιο υγιή είναι τα οικοσυστήματά μας τόσο πιο υγιής είναι ο πλανήτης, οι ζωντανοί οργανισμοί και ασφαλώς και οι άνθρωποί του. Η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων μας θα βοηθήσει στο να αντιστρέψουμε την υποβάθμισή τους και να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή, για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη χλωρίδα και πανίδα γενικότερα αλλά και για εμάς και τα παιδιά μας!

Με ανυπολόγιστη αποδοχή, συμμετοχή και αξιοσημείωτη αρμονία και συνέργεια, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού της Υδρούσας, στο πλαίσιο της δράσης “Clean Ocean - Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”, μία περιβαλλοντική δράση κοινωνικής υπευθυνότητος της XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events.

Το SwimRun Hydra έρχεται ολοκληρωτικά ανανεωμένο για 4η χρονιά στη γραφική Ύδρα, στις 25-27 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας την ιστορία του ως το πρώτο και μοναδικό SwimRun της Ελλάδος!

Το 4th TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN, μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της TRIMORE - XTERRA Greece - ISOMAN Hellas, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23 - 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του TRIMORE Multisports TOUR 2022.

Τη δυναμική εκδοχή indoor Τριάθλου, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου εν μέσω υγειονομικής κρίσης το καλοκαίρι του 2021, επαναφέρει στο προσκήνιο η TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (11-12), στο Δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων της πόλης: «Ν. Πέρκιζας», ανακοινώνοντας από κοινού το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023.

Νέα εποχή στην κολύμβηση Open Water έφερε το 9th XTERRA O.W.S. Challenge, που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Οκτωβρίου, στην Α’ Πλαζ Βούλας - ATHINES By The Sea του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος φιλοξενεί στη μοναδικής ομορφιάς Αθηναϊκή Ριβιέρα όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Σε μια αγαστή συνεργασία Δήμου και XTERRA Greece, δυο υπέροχες διοργανώσεις, ολοκληρώθηκαν φέτος σε Βουλιαγμένη και Βούλα και πλέον η XTERRA οδεύει με ενθουσιασμό στη 10η επέτειο της παρουσίας της στην Ελλάδα, προμηνύοντας εκτόξευση της εμπειρίας το 2023, τόσο στο Off Road Triathlon/Aquathlon, όσο και στο Open Water Swimming Challenge.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης & Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και η TRIMORE - XTERRA Greece - ISOMAN Hellas διοργανώνουν το 4ο TRIMORE M.T. - Rethymno | ISOMAN 2022, στο πλαίσιο του TRIMORE Multisports TOUR, στις 23 - 25 Σεπτεμβρίου 2022.